Ценности – от какво се определя нашата автентичност във виртуалното?

Както се разхождах в Борисовата градина на една от по-дивите пътеки видях разпилени няколко диска.

Този диск може да пренася супер важна информация, но захвърлен в гората – той е само боклук, който няма да се разгради следващите 1000 години.

Хората не сме предмети, ние можем да се движим и да избираме средата си.

Средата е важна за нас, но нея можем да я моделираме.

Ако има нещо наистина важно, това е да сме адекватни със себе си със системата си от ценности.

За себе си реших, че искам да съм полезна, за хората, които искат да получат повече от възможностите, които дава виртуалното пространство. Ако за вас Инстраграм е само платформа за споделяне на снимки с приятели, може би текстовете ми ще са загубено за вас време.

Ако искате да се позиционирате като експерт.

Ако усещате, че Инстаграм е добър инструмент да създадете своята вдъхновяваща история, ще се радвам да я случим заедно.

Всеки от нас е необятна Вселена.

Самобитни сме, многостранни, уникални.
В света има толкова много хора и толкова много поводи тези хора да си взаимодействат.
Защо обаче с един хора се срещаме, а с други въпреки старанието си, нямаме никакъв досег?

Защо?

Защото привличаме тези, които са отворени за нашите ценности и, напротив, отблъскваме онези, с които не сме на една вълна.

Това се случва както в живота, така и онлайн.
Просто в живота селекцията се извършва по време на директен контакт, а в Интернет – чрез създаденото от нас съдържание.

За какво да пишем?

Вземете нещо за писане. Аз ще ви нахвърля няколко идеи, а вие ги адаптирайте към себе си. Воденето на блог може да бъде много приятно и забавно начинание, правено с ентусиазъм.

Кога имаме ентусиазъм?

Когато информираме, споделяме, говорим за нещата, които харесваме, обичаме, нещата, които са ни интересни, които ни вдъхновяват, които разпалват в нас страстта. Когато пишем от тази позиция, думите имат една специална сила, която пресича пространства и достига до хората, които са на същата или подобна вълна. Никой не е сам за себе си.

Каквито и бомбастични стратегии да използваме хората отиват при хора. Хората избират хора. На хората понякога им трябва повечко време да се доверят, но направят ли го – чудесата започват да се случват, за всички.

Хайде, обаче, този да го направя малко по-полезен.

Каква стойност можете да дадете?1️⃣ Запишете вашите ценности.
Например семейството и децата, парите и богатството, естетиката – това, което е важно за вас в живота. Имайте предвид, че подобна на вас аудитория ще бъде привлечена към тях, към вашите ценности.

2️⃣ Запишете темите, които бихте искали да обхванете, освен основната, за която сте решили да пишете. Тези теми ще помогнат да направите съдържанието си по-разнообразно и да се разкрие повече от вашата личност.

3️⃣ Очертайте мисията си в Instagram. И тук не става въпрос за „Аз съм за световния мир“, а за задачата на вашата душа.

Например: Да помогне на майките в отпуск по майчинство да планират правилно времето си, да се чувстват активни и получават повече радост от периода на майсинство.

4️⃣ Обикновено експерт е някой, който има успешен опит в определена област. Напишете историята си във формат на есе, как стигнахте до това, което правите( или искате да правите) в Instagram. Това ще бъде основата, върху която ще лежи цялата концепция на вашия блог, и разказът, който той ще разказва.

5️⃣ Запишете своите силни и слаби страни и помислете как можете да ги преведете през реални случки, казуси, ситуации. Нищо не говори за нас така както действията.

Ето нещо реално.


Нещо, което вече имате. Има още много неща, които трябва да се направят за да може да се позиционирате като експерт, успешен експерт, но е добро начало.

Като прелистите снимките ще видите няколко въпроса, които могат да ви помогнат да сте по-наясно какво да пишете:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top