Смути със селъри и ягоди

pinit

Да се призная едва наскоро научих, се селъри и целина е едно и също нещо.

От целината обикновенно съм ползвала корена настърган в зимна салата с червено цвекло, морков и някаква ряпа или нарязана на купчета в супите и яхниите заедно с морковите. Тази зима приготвих една глава целина подобво на червеното цвекло. Увих я хубав с алуминиево фолио и я сложих да се пече във фурната, докато в нея се печеше нещо друго. Получи се много добра гарнитура след ката вече изпеченая нарязах на кубчета и подпревих със зехтин и лимон.

Бях много впечатлена да науча от една статия, че целината е най-добре да се консимира сурова.

Най-ценното и свойство е съдържащият се в нея голям процент жив биологичен натрий. Едно от химичните свойства на натрия е поддържането на калция в разтворено състояние, а точно това е необходимо за човешкия организъм.
Суровата целина съдържа 4 пъти повече органичен натрий отколкото калций.

Това го прави един от най-полезните сокове за хора, употребяващи концентрирани захари и нишесте. Хлябът, тестените произведения, макароните, оризът, житните произведения – всичко се отнася към класа на концентрираното нишесте.

Бялата, кафявата и каква да е друга захар, преминала през промишлена обработка, както и храните, съдържащи захар (бонбони, безалкохолни напитки, сладолед и т.н.), могат да бъдат отнесени към класа на концентрираните въглехидрати.
Отсъствието на достатъчно количество органичен натрий става причина за преждевременно остаряване, особено при жените.

Смес от сока на целина с други зеленчуци дава феноменален резултат при случаи на авитаминоза и други състояния.

Целината е много богата на магнезий и желязо – много нужна храна за кръвните клетки.

Сокът от моркови и целина осигурява идеално съчетание на тези органични вещества, укрепва имунитета, спомага за предотвратяване на болести и възстановява организма.[wpurp-searchable-recipe]Смути със селъри и ягоди – – селъри, ягоди, слънчогледови ядки (накиснати предната вечер), лимон, мед (или друг естествен подсладител( опция )), Слагате стръковете целина, ягодите, слънчогледовите семки, меда ( ако сте на някаква форма на ниско въгкехидратни хранене може да си го спестите) в блендера. Слагате и сока от лимона. Блендирате за 3-4 минути.

На Здраве да е! 🙂 п.п. Ако за пръв път опитвате сока от целина си дайте време да свикнете със по-специфичният му вкус и ще усетите, че всъщност той е много свеж и приятен.; – – Смути – Високо мазнина, ниско въглехидратна – вкусни рецепти и моето здраве[/wpurp-searchable-recipe]

Смути със селъри и ягоди

Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top