карта на желанията

Как да си направим карта на желанията?/пълно ръководство/

Ето, че и последните януарски празници измаршеруваха по календара. Преди да сме затръшнали и последната врата след 2019, ще ми се да направим още нещо.

Да си направим карта на желанията.

Ако си спомните дори само няколко от пожеланията на любимите ви хора, ще видите, че те са за здраве, любов, късмет, щастие и изобилие. Колкото и да сме различни, всеки от нас от дълбините на сърцето си би желал да обича и да бъде обичан, това си и пожелаваме.

Желание, което създава истинската ни творяща сила.

Как да го реализираме обаче? На къде да насочим тази творяща сила?

Какво наистина искаме?

Живеем в свят на изобилие и в свят на изкушения.

От всякъде някой нещо ни подава с лъчезарна усмивка, с уверението, че това е решението на нашите проблеми и източникът ни на всички радости.

Поемаме едно, второ, трето. Купуваме, преследваме, настояваме, но малко след придобиване на нещото установяваме, че този източник не е нашият източник. Разбираме, че това е само вещ, която добре стои на рафта, практична е, удобна е, красива е, но само толкова.

Истинската ни радост идва от някъде другаде?

От къде?

Уви няма универсална рецепта.

Това е търсене, което всеки сам трябва да си организира. Търсене, което е възможно единствено след като изключи всички подаващи неща шумове и навлезе навътре към дълбините на сърцето от където желанието за обич се е пробудило.

Как практично може да се случи това обаче?

Живеем във визуален и шумен свят, а в сърцето е тихо и въпреки, че в него е многоцветно не можем да виждаме, а само можем да усещаме.

Как да преведем усещанията за съкровените си желания на езика на реалността?

Кой е адаптера, който може да го направи?

В многовековната история на човечество са се случвали много неща. Много хора са се чудили как да трансформират наличната им реалност. Как да направят така, че да им пасне, да я доближат най-близко до това, което вътре в себе си знаят, че трябва да е.

Така в следствие на много натрупан опит се е родило знание, което мъдрите хора са започнали да си предават. Тайно знание, което трансформира тишината на сърцето в шумотивицата на реалността.

Ама увертюра, а?
Някой път чак самата си се чудя, как ги нареждам така прекрасно думите 😉

Благодаря за увациите, вече мога да продължа.

Картата на желанията е инструментът, на който днес искам да насоча вниманието ви.

Със сигурност негов аналог има в много култури, но в нашето съвремие е добил популярност от китайската система за подредба на света фен шуи.

Преди няколко години отделих повече внимание на тази система.

Разучих основните елементи, различните им характеристики, взаимо връзки, евентуални възможни корекции и т.к. 

Багуа картата е основна за тази система, съвсем естествено беше да тествам как напрактика работи.

Точно преди началото на Китайската Нова година събрах удома няколко дами с намерението всяка от нас да си направи карта на желанията.

Бях взела няколко картона, ножици, флумастри, лепило, стари списания. Те донесоха домашни сладкиши и още списания.

Докато подготвяхме нещата: да разрежем картоните и разчертаем картите, да разгледаме списанията бяхме шумни и по женски гигилкащи се. От един момент нататък обаче, нещо се случи. Всяка попадна в собствения си процес на вслушване и сътворяване.

Настана блага тишина, в която времето победено реши да отстъпи.

Ако не беше часовникът на стената никой нямаше да разбере, че са минали два часа и половина.

Всяка от нас беше направила своята си карта на желанията.

Спомням си как аз тогава погледнах вече готовата ми карта.

За мен беше момент на истинско откровение.

Върху картона 50 на 50 в цвят аз бях показала най-съкровените ми желания. Неща, които преди това нямах дори думи да изкажа. Почувствах се странно разголена и пълнокръвно истинска.

Да, аз искам това!

Какво се случи след това?

Активирах картата си.

Нещо дребно, което е изобразено на нея, го направих реално.

В моя случай имаше картинка на бонбон Линд, съответно за да я активирам отидох и си купих бонбон Линд, който с удоволствие изядох.

По-интересното се случи само седмица по-късно.

На сектора Обществено мнение на моята карта бях сложила картинка как говоря пред публика. Имайки впредвид стеснителноста и естествената ми интровертност много невъзможен дори да си помисля факт.

Да обаче една седмица след активирането на картата съвсем неочаквано една дама ме покани да говоря пред 50 човека дошли да попият от нейният опит. Дамата беше преценила, че може да отдели на мен 10 минути от единият час определен за нея.

Буквално картинката от картата ми се случи на 100%.

Малко е да кажа, че бях учудена.

Няколко месеца по-късно обаче се случи още нещо, което буквално ме изуми.

Приятелка, която беше пътувала до Южна Корея си беше направила серия от снимки в тамошен увеселителен парк. На една от снимките се беше снимала пред тапет, на който има дъжд от пари, а тя жизнерадостно позира, как приема тези пари. Изумлението ми беше свързано с това, че буквално същата картинка беше върху моята карта на желанията, но с колаж от моя снимка.

Тогава се стреснах, ама как така? Ей така.

Както търсачката на гугъл търси най-голямо сходство на търсеният от нас набор от думи, така и търсачката на нашето Съзнание търси най-голямо сходство със картините от картата на желанията.

Неможе да е толкова лесно. Да, може!

От тогава, вече казах, минаха няколко години.

Много от желаните тогава неща върху картата се случиха и дори забравиха. Случиха се тези, които са по-лесни, могат да се случат с по-малко промени на съществуващата реалност, за случването им е необходима по-малко енергия. Да пътувам до някъде или да имам нещо. По-кардиналните обаче, тези които биха довеле до значителна промяна в начина ми на живот, които изискват по-големи трансфорцации и съответно повече енергия за тези промени все още са процес на сътворяване.

Картата е изключително буквална.

Факт, който ме изплаши и ми трябваше време да осъзная.

На сектора, където е любовта, бях сложила снимка на млад мъж, който галантно кавалерства на дама. Над тях с големи букви бях залепила надписа: Любов без граници.

Когато по някое време в общуването ми с познат млад мъж се появи усещане за флирт, някаква червена лампичка в мен светна и веднаха предприех контра действия.

Скрих картата си на желания и се постарах да изградя колкото се може повече граници.

Защо? Защото не бях готова да си платя цената.

Както няма безплатен обяд и всяко нещо си има цена, така и няма промени без последици.

Цената е насочване на вниманието. От там насочване на енергията ни, което неизбежно води до излизане от познатата ни зона на комфорт, което води до промяна в усещанията и разбиранията ни за света, което води напрактика до нов за нас свят.

И така, хайде да го кажа по друг по преповдигнат начин:

Сега е най-интересното време в годината. Не за друго, а защото Вселената ни дава възможност да мечтаем и да си пожелаваме на воля. Като Вселената само слуша за да знае какво да изпълнява. За да и помогнем е най-добре да сме конкретни в това, което наистина искаме да ни се случи.
Съзнанието мисли в картинки, а Вселената изпълнява това за което Съзнанието си мисли.

Имате нужда от голямо парче картон. Трябват ви още образи на всичко, което искате да привлечете в живота си. Това може да са – снимки, произведения на изкуството, снимки от списания, разпечатани образи от интернет.

Това е един забавен проект: режи, лепи, рисувай, пиши – нашите човешки чувства са вибрации. Те изпращат мощни сили на привличане към Вселената:”Аз съм…, Аз правя…, Аз имам….” идеята е всичко, което искаме да е пред очите ни.

И за да не строите излишни граници пред пожеланото си от Вселената по долу ще дам точни указания какво, къде, как и защо трябва да бъде поставено. Моля обърнете внимание на моментите, които посочвам специално, защото колкото и да е забавен, този процес е абсолютно реален и изисква поемане на отговорност.

Най-доброто време за създаване на картата на желанията са дните непосредствено след Китайската Нова година от 25.1. до 8.2.

От картона, които сте взели изрежете голям квадрат и го разделете на 9 равни сектора.

В центъра сложете своя снимка, на която сте много щастливи и ви е много забавно, нека на нея сте поне 2-3 години по-млади, много желателно е на снимката за сте в цял ръст, да се виждат и краката ви.

Това е центъра на вашето Здраве и на самите вас.

Под снимката можете да напишете “Моят щастлив живот”.

И да допълните с утвърждения. Например: Всичките ми желания се сбъдват. Светът ми помага с любов и грижа.

Това е както вече казах сектора на вашето здраве.

Ако искате да отслабнете или дори само да стегнете фигурата си, това е подходящото място да го заявите. Тук е добре да залепите снимка с изображение на фигурата на вашите мечти, но вместо лицето на модела, който сте си харасали сложете вашато усмихнато лице.

Ако не искате да правито това, може да напишете: Теглото ми е 55 кг.

Ако имате здравословни проблеми, можете да напишете например: Имам перфектно здраве. Моето сърце, черен дроб и т.н. са чудесни.

Ако искате да посещавате повече СПА центрове, фитнес зали, зали за танци, просто да спортувате повече в този сектор сложете съответните картинки( фитнес, храна, йога, плуване, хранителни добавки и др. )

Ето, че сте готови с най-важната Централна част. По долу аз сектор по сектор ще ви насоча вниманието на това какво е добре да направите или напишете.

Като ще започна с Богатството:

Сектора на Богатството е горе в ляво, цветът е цикламен или магента. Тук трябва да поставите изображения на материални неща, които можете да закупите. Кола, пръстен, телефон, лаптоп, маркови дрехи и обувки.

Можете да поставите левови, доларови или еврови банкноти или снимки на пари или много пари. Тук можете да сложите своя снимка или свои колаж как държите или броите пари.

Можете да напишете: Дохода ми е 10 000лв на месец. В баковата си сметка имам 100 000 лв.

Не е необходимо да уточнявам да не посочвате банковата си сметка или номера на кредитната си карта, но все пак ще го направя. Не ги посочвайте, не се знае какво може да се случи.

При все, че говорим за желания по отношение на парите, не пишете суми, които не вярвате, че могат да се случат и самият вие смятате за безсмислени.

Вашата вяра е почвата, в която семената на желанията израстват.

Трябва да напишете всичко в сегашно време, а вие трябва да сте на ясно с целта на вашето желание. Намерението, което то ще създаде трябва да е за добро.

В този сектор процесите се усилват ако има:
пари, бижута, злато, златни рибки, паричен код, утвърждения.

Сектор на Славата, на Целите и на Успеха.

Цвета е червен. Това е сектора на общественото мнение.

Това е сектора, в които трябва да укажите промени ако искате повече клиенти. Искате да вземете участие в телевизионно шоу. Искате да пеете на сцена. Да станете водещ на собствен семинар например. Искате повече харесвания, преглеждания, повече последователи. Когато искате да сте победители в конкурси и състезания. Когато искате да сте най-добрия в своята професия, но с уточнението, че получите публичното признание за това.

Когато за вас са важни и имате нужда от добра репутация, признание и уважение. Изображение на червеният килим на славата е добра идея за този сектор.

Утвържденията подходящи за сектора на Общественото признание са:

Аз съм успешен/успешна. Аз получих награда за.. Аз успешно достигнах своите цели. Аз имам успешен и популярен блог.

Аз съм популярен влогър. и т.н.

Подавам ви идеята да залепите тук подаръците, които бихте искали да получите.

Картинките, които биха усилили този сектор са картинки на купи, медали, цветя, ленти, заглавни страници на списания.

Сектор на любовта.

Цветът на този сектор е розов.

Ако все още нямате половинка: в този сектор трябва да поставите своя снимка и изображение на мъж (жена), така че лицето му да не се вижда, без специални външни подробности. Основното е да опишете каква връзка имате ( любяща, страстна, вдъхноваваща, подкрепяща или каквато вие искате ). Залепете малък плик в центъра на сектора и поставете там списък с качества, които вашият избраник бихте желали да притежава. Поставете снимка на 2 лебеда, 2 гълъба, или снимка на прегърната двойка, така че двойката да прилича на вас и вашия идеален мъж (или жена). Ако снимката е на прегръдка по-добре да е снимка в гръб или тъмни силуети така, че да си представите, по-лесно, че вие сте на снимката, а не някой непознат.

Тези, които вече имат половинка:
Можете да сложите съвместна снимка, но при условие, че вече сте женени; обявили сте дата за брак; дълго време сте заедно, щастливи сте и виждате едни в друг човека на живота си .

Поставете съвместна снимка върху червено сърце.

Можете също да залепите плик до червеното сърце. В плика да напишете списък на неща или качества, които се нуждаете във връзката като отговаряте само за вашата половинка от това взаимодействие.
Какво друго можете да направите във този център: да сложите стикери под формата на сърца, снимки с цветя, снимки с възглавници, обединение на звезди, сърца, брачни халки, пеперуди, свещи.

И една лична молба. Не слагайте тук катинари или ключалки –

Любовта не е затвор, тя е свобода и взаимност.

Не слагайте и известни двойки, които се държат за ръце – те си имат имат техните любовни истории, защо да се ограничавате с тях.

Вашата любовна история може да е много по-красива.

Сектор Семейство и общност. Цветът е зелен.
Този сектор се отнася до семейството, в което сте родени. Татко, мама, дядо, баба и т.н. Ето защо тук можете да поставите снимка на вашето семейство и да напишете подходящи утвърждения или фрази. Например: Нашето голямо семейство. Семейството ми е здраво и щастливо.

Ако не искате да залепите семейна снимка или някой липсва от членовете на семейството, тогава можете да сложите снимка, която е красива и ви харесва и успокоява – природен пейзаж например. За да бъде семейството в хармония.

Можете да нарисувате или да залепите сърце, в което да сложите снимка на семейството си или да напишете имената им на ръка.

Снимки на цветя, слънце, сърца, възглавници, подаръци и добри утвърждения.

Още веднъж ще повторя, че ако нарисувате нещо на ръка допълнително ще повишите нивото на вложената в картата ви енергия, което от своя страна ще доведе до по-добри резултати.

Сектор Деца и творчество

Предупреждение!
Ако тази година не планирате бременност, в този сектор не поставяйте снимки на деца и снимки с детски теми (зърна, дрънкалки, ангели).

Ако вече имате деца, тогава напишете: Детето ми е здраво и щастливо! Детето ми е прието в гимназията. Детето ми е в университета! Дъщеря ми е здрава, щастлива, умна и т.н.

Ако планирате бременност тази година, сложете снимка на бебенце, което е държано на ръце, но така, че лицето и полът му да не се виждат.

Важно е затова и ще повторя: Напишете Роди се здраво бебенце, но не указвайте какъв е полът му. Полът на детето се определя от нещо много по-голямо от нас, и нямаме никакво право да се месим.

Ако вече сте бременна, можете да се представите с бебе на ръце (до снимката на съпруга си) и да подпишете: Нашето здраво бебе, бременността ми е успешна. Раждането ми беше лесно.

Сега да преминем към творчеството:
Дефиницията на Творчество включва не само писане на книги и рисуване. Творчеството също са:
бродирането, плетенето на шапки, измислянето на рецепта за торта и нейното приготвяне, измисляне и изсвирване на нова мелодия с музикален инструмент, водене на училища игра, създаване на рекламна кампания, снимане на филм т.е. творчество е когато правим нещо ново в позната ни област.

Ако искате да научите нещо, тогава поставете такова желание в Сектора на Знанието.

Активатори на този сектор са: бебешки неща, дрънкалки, щъркел, количка, играчки, четки, бои, живопис, китара, микрофон, камера, книга и т.н. Естествено е добре да се напишат и подходящи за сектора утвърждения.

Сектор на знанието
В този сектор ще бъдат подходящи разпечатки на сертификати от курсове, семинари, семинари с известни хора. Направете така, че върху сертификатите да са изписани вашите данни: име и фамилия. Ето още един пример: Аз успешно преминах курс за гримьор и използвам това умение.

Ако искате да получите шофьорска книжка. Направете колаж върху копие на шофьорска книжка, но с ваша снимка и вашите имена върху картата и изпишете данните си.
Ако искате да бъдете приети в определена образувателна институция, залепете снимка от документ, все едно вече сте в тази институция. Не бързайте да слагате диплома, все едно, че вече сте я зъвършили, все пак трябва да си минете през процеса. Аз съм студент в(име на институция).

Ако вашето желание е да знаете чужд език, тогава можете да залепите снимката си с учебници на този език. Ако искате да научите как да свирите на музикален инструмент, залепете изображение на този инструмент.

Елементите, които допълнително активират този сектор на Знанието са: книги, учебници, глобус, пера, абитуриентска шапка, сова.

Ето и примери за подходящи утвърждения: Аз уча астрономия. Изучавам английският език и вече го владея на добро ниво.

Внимание! Не е необходимо да поставяте снимката си навсякъде, можете просто да поставите самия сертификат. Важно е да знаете за какво ви е той и за какво ще ви послужи.

СЕКТОР за кариера:

Вашите мечти за вашата кариера, желания, свързани с работата, бизнеса, кариерния растеж и разширяването на бизнеса.

Тук всичко е много индивидуално. Ако сте лекар имате едни представи за успех в кариерата, ако сте актриса други. Ако имате бутик за цветя навярно бихте искали повече продажби, ако сте коуч може би искате повече клиенти. Вие знаете, кой е върхът, който ви примамва и искате да стигнете.

Добре е да напишете тук желаното ниво на доходите (по-специално от работата или бизнеса си).
Ето един пример: Блогър може да пише за блога си, да залепи снимки на началната страница или профила си, да сложи логата на социалните мрежи.

Ако имате мечтан партньор, с които искате да сътрудничине – напишете името му.

Ако искате да промените работата си, сложете колаж на своя снимка, но на новото работно място, напишете тази или онази организация като място за новият ви офис.

И нещо, което е добре да уточня още сега. Картата е важно да е пред очите ви и в същото време е добре да я скриете от чужди погледи, колкото и близки да са те. Защото всеки може да има различна представа за нещата и това е нормално и така трябва да бъде. Вашата карта може да предизвика смях у някого, а това вместо да ви подкрепи може да намали вашата увереност и да загубите доверие в процеса на случване.

А вашите мечти ви принадлежат, щом веднъж са ви намерили те носат всебе си и потенциала да бъдат създадени.

За секторана пътешествията ви оставям да творите на воля. Ако искате на пътувате до Италия тогава напишете: Пътувам в Италия. Сложете снимка от Италия.

Мечтайте! Никога не можете да знаете със сигурност какво има скрито за вас зад ъгъла.

И т.к. имам много пресен пример точно с Италия няма как да не го спомена. Миналата година съвсем неочаквано бях поканена на обучение в Южна Италия, за една седмица при това съвсем безплатно. По обявените предварително критерии аз не би трябвало да съм там т.к. това беше проект за младежи от 18 до 29 години, а аз отдавна съм минала тази възраст, но ето че ми се случи.

Картата на желанията е ориентир, карта по пътя към личните ви цели.


А сега още нещо важно.


Картата трябва да бъде активирана.

Пуснете си приятна медитативна музика, запалете свещ отделете по няколко минути като се вгледате във всеки от секторите и си представете, че желаното от вас се сбъдва.

Усетете чувството на радост, което се заражда.

Следващата много важно стъпка е да изпълните някакво много лесно желание, което е част от вашата карта. Например: Купих си бонбон Линд. Отидете и си купувате бонбон Линд и си го хапвате. Така първото желание от картата ще се сбъдне;), за другите просто ще трябва да изчакате.

И още нещо, изчакването не значи недействие.

Напротив, бъдете готови да запретнете ръкави. Защото на молбите: Дай Боже шестица! Дай Боже шестица! Господ най-много да ви потупа по рамото: А защо първо не си пуснеш фиша?

Активирайки я, тази карта е готова да ви води, защото това е Карта за действията. Действия, които трябва да направите по пътя на трансформиране на съкровените си желания в осезаема реалност.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top