Аз убивах себе си като експерт

Убивах себе си като експерт

Днес се събудих с идеята, че искам да напиша текст за пътя ми като експерт.

Промених обичайното си ходене в парка. Свърших всички по-дребни домашни неща и целенасочено седнах пред компютъра да напиша необходимите думи.Да, обаче, те не идваха.Дори в това безопасно пространство на собственият ми блог не исках да си призная, че бях скатала мечтата си в най-далечното чекмедже.

Аз съм завършила математика и информатика, после 8 години съм работила като програмист база данни. Имам съответният начин на мислене и за мен е лесно бързо да навлизам и възприемам специализирана информация.

Дълго трупах знания, но…

Но не ги споделях с никого.Какво се случваше с мен? Защо така?


Отговорът се оказа много забавен.
Не можех да си призная истината, че искам да бъда търсен експерт и да съм в центъра на вниманието.

Защото срещу думата експерт бях сложила етикетите: скучен, затрупан с отговорности, резултати, доказателства, човек който трябва да прави компромиси с личният си живот и разни такива от този списък.

От една страна наистина искам да съм забелязана и видяна, от друга предпочитам да стоя на тъмно, далеч от светлината на прожекторите.

Е, няма как да стане.

По странни причини предпочитах да захранвам съмненията и страховете си като си създам илюзия и упорито си налагам да вярвам в нея:

Аз не съм експерт.

Но това е постановка, която само захранва:
裂 Кофти самооценка
裂 Самосъжаление
裂 Самобичуване

Трима приятели, които се бяха хванали ръка за ръка с мен и през цялото време и са ми пречели да постигна това, което наистина искам.

Да, обаче понякога, нещо казва “Щрак!” и цялата картина се пренарежда и се получава желаната яснота. При мен запускащият елемент се оказа блогът на една дама в Инстаграм.

27 годишно момиче, което води откровено експертен блог и в същото време във всяка една нейна публикация, всяка една история, която споделя, се вижда нейната искряща личност. Усеща се удоволствието, с което прави това, което прави, ценностите, в които вярва. Момичето, не беше направило нищо специално, тя си водеше блога.

Няколко прочетени от мен думи в този блог, обаче, отвориха собствената ми врата на трансформация.

Да, аз също искам да правя това.Искам да помагам на експерти.


Експерти са всички хора, които споделят специализирани знания и опит и получават за това пари.

В акта на трансформация видях своята слабост, видях и своята сила, приех се изцяло и напълно.

В пламъка на приемането всички излишни етикети отпаднаха, остана само яснотата.

Пътят ми беше дълъг, направих много грешки, които ми помогнаха да осъзная много. Практичният опит, които съм събрала е ценността, която мога да дам като добавена стойност към теоретичните постановки.

Да, да бъдеш експерт може да е много скучно и сухо и трудно за преглъщане, ако не идва от същността. Същността е зърното, в което се съдържа най-ценното от личността.

Ако не извират от това специално място – процесите се случват тежко, няма вдъхновение, няма идеи, бързо се прегаря и липсата на категорични резултати бързо водят до отказване.Но има и друг начин.

Начин, който пуснах през себе си и той запали и разгоря истинската ми страст.

Това би трябвало да е публикация, в която да продам услугата си “Разкриване на личността”, но вместо това днес ще заявя автентичната си решимост пред тази общност, че съм натиснала педала на газта и вече няма какво да ме спре.

Междувременно съм готова да отговоря на вашите въпроси. Какви трудности възникват при поддържането и популяризирането на дигиталното ви присъствие? Страхове, съмнения? Пишете с удоволствие ще ви дам своята подкрепа

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top