Потоци пари с Деяна

Играта Потоци пари е авторска разработка на Робърт Кийосаки и е издадена за пръв път през 2004. Тя е настолна игра, в която могат да участват до 6 човека или до 6 отбора. Могат да се кажат много неща, за съдържанието на голямата лилава кутия със симпатичен мишок на капака, но най-ясното от всички обяснения е : Това е тренинг за основите на счетоводството и инвестирането за цялото семейство. В една забавна и увличаща форма без стрес и напрежение се участниците се запознават и усвояват принципите на финансовата грамотност. Това е едно много точно и безкомпромистно огледало да нашите страхове, вярвания и заблуди по отношение на парите. За какво ги харчим? Какви са ни приоритетите? От какво не искаме да се откажем? Как преживяваме и възприемаме различните житейски ситуации.

Вече 5 години играя играта и всеки път успявам да науча нещо ново, да видя, да се предизвикам и да разширя собствените си представи са комфорт и познато. В ролата си на координатор, човек който води играта, съм била свидетел на играта на различни хора, с различно образование, професия, възраст, разбирания, място на живеене и всеки път се е откроявало нещо много важно:

“Всеки може да живее живота на мечтите си ако знае принципите, има стратегия и задължителните търпение и дисциплина да ги следва.”

На базата на личният ми опит и за да акцентирам върху особеностите на няколко специфични сегмента от хора развих 5 различни тренинга:

1. Въвеждаща игра Потоци пари

2.Потоци пари за жени

3.Потоци пари за студенти

4.Потоци пари за екипи

5.Потоци пари за напреднали

Всеки от тези тренинги е по системата на Робърт Кийосаки, но със свои специфични и уникални допълнения.

По темата в блога ми можете на прочете следните статии: