Ами сeга?

Интересни промени прави времето. Променя те нежно, неусетно и без да разбереш си се отказал  от втвърдената си категоричност и си станал по- отворен към света и към себе си.

Преди да родя, не проявявах никакъв интерес към децата.

В собственато си старание да порастна бях свикнала да не ги забелязвам.

Не знаех нищо за грижите и отговорностите по тяхното отглеждане и възпитание. Когато станах за пръв път майка и видях малкото същество, което е било в мен, бях леко уплашена и много учудена.

А какво да правя с това мъниче сега?

Опитвах се да се вслушам в себе си и да открия майчинския си инстинкт, за който всички говореха, но при мен той беше все още ням или с пъти по–малък от самото дете.

Интернет и неговите форми на социална комуникация бяха още в зародиш, а хората от приятелската ми среда бяха по-далече и от мен по темата.

Нямах никакъв опит и не знаех нищо!

За това се смирих и започнах да следвам това, което ми каже личната лекарка, съседката от петия етаж, жената от магазина на ъгъла. Покрай усиленото ми търсене на информация набързо се сприятелих с едно момиче, което имаше едногодишен син и тя се превърна в сигурен справочник, който вече е минал по пътя и е оцелял.

Как се сменят папмперси? Кои са най-добрите марки? С какво се мажат пъпките? Как се приспива? Как се кърми? Кои камизолки се обличат най-лесно? Как се масажират крачета? Как се правят пюрета и още и още…

В сравнение с многото и подробна информация за бебе-гледането моето висше образование по математика беше детска игра.

Точно когато вече си бях създала система, моето сладко бебче вдигна температура.

Ужас!

Ами сига?

Моята вярна приятелка и за това имаше решение. “Спокойно! Това е нормално! Сега и никнат зъби и имунитета и е спаднал. Почни да й даваш коластра и след няколко дни всичко ще е ок!

Ако не ме беше обхванала паниката сигурно щях да я послушам. Но точно сега аз действах първо сигнално “ Да, бе да! Остави ги тези глупости. С капсули намерили начин да обират парите на хората.”

Страхът беше категоричен!

Не исках да слушам какво ще е след няколко дни! Исках бързо решение! Не исках да поемам никаква отговорност!

И се започна.

На 6 месеца, моето сладко бебче започна да пие антибиотици. Бях убедена, че правя най-доброто за него. Но след първия, последва втори, после трети. Как и защо тогава не знаех, но следващите две години се превърнаха в един постоянен кошмар. Кошмар, който имаше точно фиксиран ритъм през 3 седмици, когато моето дете се разболяваше.

Съвсем безобидно червено гърло, температура и антибиотик.

Дали защото вече бях натрупала собствен опит, или защото се уморих да преживявам една и съща ситуация до безкрай реших на направя промяна и вече аз бях тази, която попита за белите капсули с коластра.

В началото подходих несигурно.

Когато отново имахме болно дете заедно с антибиотика започнах да давам и по 3 капсули коластра. Забелязах, този път,  то се въстави много по-бързо и затова така и така вече си бях дала парите продължих да давам по една капсула на ден. Отново се разболяхме, но не след 3, а след 6 седмици.

Продължих да давам коластра.

Отново се разболяхме, но след 2 месеца и всичко се размина без каквито и да е лекарства.

Това беше момента, в който си отдъхнах.

Бяхме излезли от тази омагьосана въртележка – постоянно боледуване и пиене на химически лекарсва.

Когато през година и половина малко по-късно се появиха другите ми две деца, ние като родители бяхме много по-спокойни. Вече имахме опита и бяхме открили работещи добри практики. Затова малките пропуснаха драмите на постоянното разболяване, на отчаяните родители и безконтролното изчезване на пари в аптеката.

И никога не са били болни?

Не, разболявали са се – хрема или започваща кашлица, но тогава увеличавам бройката на капсулите коластра от 1 за профилактика на 3 или 4 и всичко отшумява, защото техният имунитет получава навременната подкрепа от това, от което има нужда за да си справи сам.

Деяна

Коластрата – Супер храната от животинското царство

Представете си хранителен източник, който съдържа всички необходими за имунната система фактори, плюс фактори на растежа и множество витамини и минерали.

Представете си хранителен източник, който може да се бори и премахва бактериални нашествия в храносмилателния тракт. Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна. Хилядолетия наред тази първа храна за бозайниците (в това число и за човека) е предоставяла устойчивост и защита през първите дни от живота на новороденото, когато то е най-уязвимо. Чрез коластрата се пренасят наследствените антитела. Тя е наситена с широкоспектърни имуностимулатори (37 естествени имунни фактора) и много растежни фактори, които помагат на организма да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве

КолАктив

Оригиналната коластр

Коластрата в продукта КолАктив на AquaSource е добита от Нова Зеландия, за която се смята, че е изключително чист източник на коластра, което е гаранция за високо качество. Нова Зеландия има най-чистия климат и храната, консумирана от кравите, не съдържа пестициди или антибиотици. При това КолАктив™ не е извлечен само от една крава – хранителните фактори и антителата, съдържащи се в него, са събрани от коластрата на стотици крави. Това го прави много по-полезен за здравето ни.

КолАктив на AquaSource осигурява важни за подхранването и имунната система вещества, включително мастни киселини и всички пет класа имуноглобулини. Този продукт може да се консумира както от млади, така и от възрастни, спортисти и състезатели. Запомнете – всички чудесни съставки в коластрата са синергични – влиянието им като комбинация е по-голямо, отколкото като отделни съставки.

Основни предимства:Колактив-таблица

 •  Използвана е новозеландска коластра, която осигурява повече хранителни вещества от коластрата под каквато и да било друга форма;
 • Съдържа всички пет класа имуноглобулини, открити при хората;
 • Отлична хранителна помощ за активните хора;
 • Подпомага имунната система, важна за цялостното добро състояние и поддържането на отлично здраве;
 • Съдържа други важни съставки като цитокини, интерлевкин-10 и полипептид, богат на пролин;
 • укрепва именната система;

Ползи:

 • увеличава устойчивостта към инфекции;
 • спомага за по-добър растеж на децата;
 • повишава жизнеността и работоспособността;
 • помага за натрупване на мускулна маса;
 • повишава мускулната сила и издръжливост;
 • повишава плътността и здравината на костите;
 • ускорява зарастването на рани и изгаряния;
 • подобрява елестичността и тургора на кожата;
 • спомага за ефективното използване на енергията;
 • подпомага бързото възстановяване след боледуване;
 • забавя стареенето и удължава живота;

Указания за употреба:
Вземайте 2 капсули дневно сутрин с чаша изворна вода, двадесет минути преди хранене. Хората, възстановяващи се след заболяване могат да вземат до два пъти по две капсули дневно.

Забележка: Въпреки, че КолАктив на AquaSource е от крави, той е подходящ и за хора, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза е минимално. Въпреки това, той не е подходящ за хора с алергия към млечния белтък.

Дипляна Колактив

Опаковка: 120 капсули.
Страна на произход: Великобритания

Цена: 87,00 лв. (0,73 лв./капс.)

Поръчай!

КОЛАКТИВ 3

Съчетава ползите от КолАктив с две допълнителни съставки

Коластрата в продукта КолАктив3 на AquaSource е добита от югозападните части на САЩ, където беше построена фабрика за преработка, проектирана от инженер-технолози по млеко-преработка, създадена с единствената цел да се произвежда коластра от най-високо качество.

AquaSource препоръчва КолАктив3 на всички, които желаят да подпомогнат допълнително здравето на храносмилателния тракт, освен всички други ползи от коластрата. В този продукт са съчетани ползите от КолАктив в комбинация с две допълнителни съставки:

Съчетава ползите от Колактив с две допълнителни съставки.
– Ацидофилус – полезна бактерия, населяваща тъпките черва. Включена е, за да поддържа доброто здраве на долната част на храносмилателната система. Основното функция на тази система е да подготви храната така, че организмът да може да я използва за енергия, растеж и структорна поддръжка.
– Лактоферин – биоактивен пептид, който се свързва с желязото и улеснява неговия прием. Подпомага защитните функции на организма.
Коластрата в продукта Колактив3 на Аквасорс е добита от югозападните части та САЩ, където беше построена фабрика за преработка, проектирана от инженер-технолози по млекопреработка, създадена с единствената цел да се произвежда коластра от най-весоко качество. Коластрата се събира и преработса прясна, а не запразена. Пастьоризира се при 72С в продължение на 15 секунди, след което се суши чрез индиректна топлина при ниска температура.

Основни предимства:Колактив3-таблица

 •  Всички предимства на КолАктив, та дори и повече
 •  Основната съставка в КолАктив3 е американска коластра
 •  Допълнителна помощ за храносмилателния тракт, оказана от Ацидофилус
 •  Лактоферин, който се свързва с желязото и улеснява неговия прием. Подпомага естествените защитни функции на организма
 •  Отлична хранителна подкрепа за активни хора и спортисти

Със силата на тези три хранителни вещества, КолАктив3 е ефикасно допълнение към всеки хранителен режим, което осигурява основата за добро физическо здраве, основаващо се на първичното: Природата.

Ползи:

 • жизненоважен за производството на колаген и хрущял;
 • намалява отпусканета на кожата и образуването на бръчки;
 • подпомага разграждането на протеини, използвани при изграждането та здрави клетки в организма;
 • осигурява повишина защита на имунната система
 • свързва се със желязото, лишавайки болестотворните микроорганизми от него;
 • подобрява екологията на червата и не допуска развитието на болествотворни микроби и произвижда бактецидни вещества

Указания за употреба:
Вземайте 2 капсули дневно сутрин с чаша изворна вода, двадесет минути преди хранене. Хората, възстановяващи се след заболяване могат да вземат до два пъти по две капсули дневно.

Забележка: Въпреки, че КолАктив3 на AquaSource е от крави, той е подходящ и за хора, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза е минимално. Въпреки това, той не е подходящ за хора с алергия към млечния белтък.

Дипляна Колактив 3

Опаковка: 120 капсули.
Страна на произход: Великобритания

Цена: 89,30 лв.

Поръчай!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top