Учене чрез правене!

Преди дни  прочетох интервю с една приятелка за настъпилата нова година според китайският календар и се активизирах.

Като нещотърсач отново прегледах всичките си неща оставени за довършване за някой друг път и така отлежаващи и забравени в шкафовете с години: тетрадки със започнати записки, снимки мушнати между книгите, картички направени от децата и такива, които са били подарени на тях; брошури; стари списания.

В залисията попаднах на бюлетин издаден от Анхира през 2005, а на последната страница послание на Робърт Кийосаки за играта “Потоци пари”, защо тази игра може да промени съдбата ни. Тези няколко думички съвсем просто обясняват какво получаваме играейки тази игра, затова препредавам:

Потоци пари – играта, която ще промени съдбата ви

Учене чрез правене!

Послание от Робърт Кийосаки

(автор на серията книги за финансова грамотност, известни като “Уроците на богатия Татко”)

През 1994, след като станах финансово свободен, започнах да търся начин да предам на другите това, което аз научих от Богатия Татко.

Не можеш да се научиш да караш колело само по книги – нужно е действие! Богатият Татко ме учеше чрез повтаряне затова започнах да създавам образователни настолни игри. Те са по мое мнение, най-лесният и най-добър начин, по който да се изучават сравнително сложни неща.

Ако сте готови да се научите как да придобиете повече пасивни доходи, играта “Потоци пари” може за бъде много важна първа стъпка.

Парите имат силата както да ни поробват, така и да ни правят свободни. “Потоци пари” е създадена, за да помогне на хората да станат господари на парите и да повишат финансовия си коефициент на интелигентност. Използвайте тази игра да се упражнявате в инвестиране в истинския свят с игрални пари!

Изучаването на уроците на Богатиа Татко чрез “Потоци пари” е безценно, но за целта трябва да играете поне два пъти под ръководство, за да разберете правилата и стратегиите. След това ще започнете да се учите и да се забавлявате много повече, а играта ще става все по-лесна.

Ако си купите играта и не я играете, това ще бъде една много скъпа игра. Ако, обаче, играете поне 6 пъти, мисля, че ще я намерите за безценна.

Защо да играем игри?

Защото те отразяват истинското ни поведение и са мощен инструмент за учене. Ако хората се учат като играят, процесът на учене е лесен и забавен, а истинската цел на занятието се постига неусетно (в случая тя е финансова грамотност).

“Потоци пари” е образователна настолна игра, която ви учи на счетоводство, финанси и инвестиране едновременно, като при това прави ученето забавно.

Тя ни показва как:

·         Да придобием контрол върху личните си финанси;

·         Да създадем бизнес чрез подходящо управление на наличните пари;

·         Да инвестираме с по-голяма увереност в недвижимо имущество;

·         Да се измъкнем от омагьосаната въртележка “на работа – в къщи – на работа”;

·         Да се качим на магистралата, където парите сами работят за нас, вместо ние да се трудим усилено за тях!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top