Съвсем простичко, какво е кето хранене

Какво ми дава тази хапка кето хляб?

  • Суровини: бетъчини, мазнини, въглехидрати, минерали.
  • Информация: от какви продикти е направен този хляб, къде и как са били отглеждани тези продукти, кой е направил този хляб, какво е било неговото настроение докато го е правил, с какви мисли и чувства го е правил.
  • Енергия: когато приемам тази хапка тя ми дава повече енергия или ми взема енергия за усвояването и от тялото.

Когато приемам тази хапка в мен се отключва цяла верига от процеси, които включват почти всички основни системи в тялото ми.

За това, аз не разбирам.

Кефя се когато е вкусно и недоволствам когато не ми хареса, но вкусът е само един малък аспект на случващото се в тялото ми.

Мдаа, това са фактите.

Познаваме много повече колите си, отколкото собствените си тела.
Какво се случва когато колата ни няма гориво – спира.

Какво се случва с тялото ни, когато няма енергия(гориво)?

Започва да забавя някои процеси, които са по-енергоемки и ги отлага за някога…когато има повече ресурси.

 Защо качих килограмите?

Защо ли? Качените килограми са само увертюрата, ако не се вземат мерки.

Какво правим ако колата спре – проверяваме дали има гориво.

Наливаме гориво, тя отново не тръгва в сервиза ни казват, че вероятните причини са две – спукан резервоар или бензиновата помпа нещо не е наред и единственият шанс е да се промени изцяло системата на горене и от бензин се премине на газ.

Да си призная не съм много сигурна в точността на аналогията, но нашите черва са резервоарът ни на енергия.

От тях започва просмукването, трансформирането, разпределянето. Наличието на здрав микробиом в тях е сигурната ни гаранция, че процесите се случват правилно.

Има ли пропуск обаче… проблемите стават неизбежни.

И ако на автомобила може да се сложи нова горивна система, човекът има такава система, която няма знанията и уменията да използва. Затова и стандартно се храним с много въглехидрати, а мазнините са в графата:

“Опасни и да подлежат на наблюдение”.

Нормално, никой не се нарежда на колонката за газ ако знае, че колата му се движи само на бензин. Това разбрах аз за кетонният начин на хранене. Разервната ни система за получаване на енергия от храната. За да превключим на нея е необходимо да се спазват определени изисквания, в началото е сранно и се изисква съзнателен избор за излизане от конфорта, но после се превръща в естествен начин на живот.

Къде съм аз? Изучавам и свиквам със определените изисквания 😉 Вече два дни се храня във времевия прозорец от 8часа, просто закуската се пропуска, нищо сложно 🙂

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top