Какво е кетоза?

Какво е кетоза?

Кетозата е нормален процес, който позволява на тялото ви да продължи да работи, когато сте с ниско съдържание на въглехидрати.

Въглехидратите са един от двата основни вида гориво за организма. Ние можем да изгаряме мазнините за енергия, но мозъкът ни не може.

Вместо това при ниският прием на въглехидрати червият дроб превръща мазнините в кетони, които се освобождават в кръвта. Това е чудесно гориво за мозъка ви. Процесът на преработка на мазнините в целия организъм, включително производството на кетони, се нарича кетоза.

При нормални обстоятелства кетозата е безопасна и естествена, например когато е резултат от диета с ниско съдържание на въглехидрати (“кето”) или по време на гладуване.

Въпреки това, при определени специални обстоятелства – най -често диабет тип 1 – кетозата може да бъде признак инсулинов дефицит, а кетоните могат да се повишат до потенциално вредни нива.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ingredients

Ingredients was where

Share List

Heat a tablespoon of butter and a tablespoon of olive oil in a large pan. Wait until the pan is hot and the butter has fully melted.

Vkontakte
Linkedin
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Viber
Scroll to Top