Тайната на отслабването

Това е тема, която цял живот по някакъв начин ме е преследвала.

От повтарянето на родителите ми, че съм „едра” ( така и не разбрах какво точно значи този израз, но със сигурност го приемах като „огромна, голяма” и се стараех да оправдая очакванията) до притесненията..” Защо детето ми така качи килограмите тази есен…”

Преди година ми се случи нещо много интересно.

По Коледа ни трябваше рокля за Снежанка и едно много добре изглеждащо момиче облече моята булчинска рокля. Роклята, която беше шита специално за мен и не беше променяна и сантиметър. Аз бях изумена, тя изглеждаше толкова добре и тогава нещо ме разтресе

Защо съм си причинявала, това толкова години?

Защо съм позволявала да бъда вместена в чуждите представи и норми за себе си?

Защо съм позволявала чуждите норми да счупват самочувствието ми и да се чувствам една стъпка по назад от хората „в норма”? И къде е нормата и коя норма е вярната?

Да, важно е как изглеждаме. Важно е как се представяме пред обществото.

Важно е да се харесваме на това общество, но много по-важно е ние самите да се харесваме. Ние самите да се обичаме.

Да знаем че сме ценни,  да се приемаме такива каквито сме.

Не живеем в стерилен свят. Проблеми и предизвикателства има постоянно. Темпото на живот става все по-забързано.

Но когато имаме физическа, психическа и емоционална интелигентност нещата се случват.

Тогава храната не е най-лесния отдушник и спасение от напрежението.

Тогава движението не е губене на време, а задължение към себе си. Тогава средствата дадени за здравословен начин на живот не са глезотия, а инвестиция в по-доброто качество на този живот.

А иначе, за да отслабнеш се искат пет важни неща:

Лайтен-ъп1. Да се приемаш такъв какъвто си заедно с няколкото килограма „+”, защото и с тях ти си най-прекрасното същество, което със сърцето и усмивката си може да променя светове;

2. Да си малко по-дисциплиниран : да спортуваш поне 3 пъти в седмицата, но не като бягаш след автобуса за работа или към детската градина и училище на децата. А като целенасочено и последователно си подаряваш по един час – тренировки във фитнеса, или на танците, или на корта или в басейна – твоя си начин, който те разпуска и прави да усещаш тялото си живо;

3.Да спазваш определен хранителен режим – не казвам диета – диетата е нещо, което спазваме за определен срок..и въпреки, че сме много стриктни, вътрешно си знаем, че и това ще мине. Ще го изтърпя някак си това безвкусно пиле. Ще преглътна и тази постна водичка…Пък когато после диетата свърши ефекта на стой, та гледай, бързо възвръща пропуснатите позиции.

4.Да пиеш вода поне 30мл на килограм телесно тегло.Лайтен ъп

5.Да заместиш поне едно хранене с Лайтън Ъп. За какво ми е Лайтън Ъп след като аз, ако спазвам първите 4 точки  ще  отслабна? Защото Лайтън Ъп ти гарантира, че твоето отслабване ще бъде естествено и трайно, клетката ще бъде сита и сама ще се освободи от излишната си маса. Ефектът на „Йо-йо” ще бъде избегнат, а нещото, което хората наистина ще забелязват ще е твоята усмивка и свежест.

Лайтън Ъп  съдържа само естествени съставки, за да осигури ефикасно, балансирано хранене, което да подпомогне поддържането на добро здраве и енергийни нива, докато внася необходимите за успешно трайно отслабване промени в начина на живот.

Основни съставки:

Естествен CoQ10: подпомага производството на енергия от клетките, следователно играе важна роля в метаболизма на енергия в организма. Допринася за доброто функциониране на имунната система и поддържа сърцето в добро здраве.

Алфа-липоична киселина: играе важна роля при обмяната на мазнините, действа като ко-фактор при производството на енергия. Тъй като е както водно- така и мастно-разтворим антиоксидант, тя напълно предпазва клетката отвътре и клетъчната мембрана (външно) от увреждания, причинени от вредните свободни радикали. Оказва влияние и върху метаболизма на глюкоза.

Сибирски жен-шен: смята се за „адаптоген”, тъй като подпомага адаптирането на организма към променящите се условия. Употребата на тази билка датира отпреди около 2000 години. Широко използвана е за поддържане на максимална издръжливост, добро физическо и психическо състояние, и за поддържане на усещането за сила и жизненост.

Органични бадеми: От дълги години бадемите са смятани за храна, от която се пълнее. Проучвания обаче сочат, че индексът на телесната маса е по-нисък при хора, които включват в менюто си ядки, като например, бадеми. Въпреки, че те са много калорични и с високо съдържание на мазнини, съдържанието на протеин (около 18%) и фибри може да помогне да се почувствате сит за по-дълго, поради което умерената им консумация по време на диета може да улесни отслабването.

Бадемите, приемани като част от диета с ниско съдържание на наситени мазнини, може да допринесе за доброто здраве на сърцето чрез поддържане нормални нивата на холестерола.

Органична киноа: семена с високо съдържание на протеин, използвани като зърна. Тя е общопризната като добър източник на завършен протеин. Също така, осигурява и други важни хранителни вещества, като фибри и комплексни въглехидрати, които се освобождават по-бавно, като по този начин помагат поддържането на кръвната захар в постоянни нива и дават по-продължително усещане за ситост.

L–карнитин: играе важна роля в обмяната на мазнините. Това е аминокиселината, която пренася мастните молекули през клетъчните стени, където след това могат да бъдат използвани за производство на енергия. В състава на Lighten-Up! е включен и жизненоважният микроминерал хром. Той играе жизненоважна роля при метаболизма на глюкозата в организма и е от голямо значение за нормалната обмяна на въглехидратите, мазнините и белтъците.

Ензимите са много важни за храносмилането и също са включени в продукта. Ролята им в тази протеинова напитка е да подсигурят лесното смилане и усвояване на важните хранителни вещества. Lighten-Up! е добър източник на полезни хранителни вещества за хора, които се възстановяват след заболяване или за такива, които не могат да приемат твърда храна. Една порция Lighten-Up! съдържа и 1 грам AquaSource водорасли. Продуктът е естествено подсладен с органичен ябълков прах и ванилия.

Основни предимства:
• Осигурява пълната гама от важни хранителни вещества, за да допълни Програмата за регулиране на теглото Лайтън Ъп.!
• Не съдържа: глутен, оцветители, консерванти, нито каквито и да било добавки. Подходящ за вегетарианци
• Гарантира приема на важните хранителни вещества, докато намалявате теглото си
• Може да бъде използван като част от всяка диета, дори и най-строгата, за осигуряване приема на жизненоважните хранителни вещества
• Съдържа синьо-зелени AquaSource водорасли – съставка от естествен източник
• Осигурява специални ензими за по-добро храносмилане
• Напитката е нискокалорична, с органичен протеин, естествено подсладена с органичен ябълков прах и ванилия

Указания за употреба:
За приготвянето на вкусна напитка смесете 20 г Лайтън Ъп с ябълков или друг плодов сок. По желание можете да добавите и пресни плодове. За най-добър резултат използвайте електрически блендър.

Важно: Пийте 1-2 литра изворна или пречистена вода дневно.

Дипляна за Лайтън Ъп

 

Опаковка: 200 гр., (10 порции), съдържа мерителна лъжичка, 2 мерителни лъжички = 1 порция
Страна на произход: Великобритания

Цена: 61,45 лв.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top